S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

.

Všetok tovar máme na sklade.

Expedujeme obratom.

Posledný deň expedície s doručením do Vianoc:

štvrtok 19.12. do 12:00h

 ---

Stránka bola aktualizovaná 19.12.2024

*
*
*

*

*

*


Úvod »Darčeky pre deti»ostatné » Kváskovanie 1 - Recepty z kvásku


        

Kváskovanie 1 - Recepty z kvásku

úplne posledné kusy zo slovenskej verzie knihy !

akcia top produkt

 

Číslo produktu: K1
Pôvodná cena 29,90 €
Cena bez DPH : 22,64 €
Cena s DPH (10 %):
24,90 €
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis tovaru

Úplne posledné kusy knihy (nové). Dotlač knihy sa aktuálne neplánuje.

Najpredávanejšia kniha z rady Kváskovanie.

 

KVÁSOK A KVÁSKOVÉ PEČENIE

KVÁSOK A KVASNICE. KVASENÝ ALEBO KYSNUTÝ?

Veľa ľudí tieto dve veci neodlišuje, a pritom je v nich veľký rozdiel. Nielen v tom, z čoho sa kvások a kvasnice skladajú, ale aj v tom, aký dopad majú na naše zdravie, ako sa v našom tele správajú a v čom nám pomáhajú alebo škodia.

Kvások nie je žiadnym moderným výmyslom, ale je známy už 5 000 rokov. Možno si pamätáte svoje staré mamy, ako kváskový domáci chlieb zvykli piecť doma.

PREČO JESŤ KVÁSKOVÝ CHLIEB?

Chlieb upečený z kvásku je pre naše zdravie prospešný. Tu je 6 hlavných dôvodov, prečo kváskový chlieb uprednostniť:

  1. Je pripravený úplne bez chémie – bez rôznych prídavných látok. Kváskový chlieb sa dá upiecť už z troch surovín:  múka, voda, soľ. Prípadne ho môžete dochutiť a to rôznymi bylinkami, koreninami alebo semienkami.
  2. Je ľahšie stráviteľný – vďaka baktériám mliečneho kvasenia. Znamená to, že po zjedení kváskového chleba vám už nebude bývať ťažko na žalúdku, ani vás nebude nadúvať.
  3. Vydrží dlhšie – pri kvasení vzniká kyselina mliečna, ktorá chlieb prirodzene konzervuje. Kváskový chlieb sa dá bez problémov jesť aj týždeň.
  4. Neprekysľuje organizmus– baktérie z kvásku neprekysľujú náš organizmus, naopak rozkladajú škroby a bielkoviny prítomné v múke. Preto je pre náš organizmus s kváskom upečený chlieb pre zdravie prospešný a prijateľnejší.
  5. Je nadýchaný – kvasinky obsiahnuté v kvásku produkujú plyn oxid uhličitý, ktorý je obsiahnutý následne v ceste, čím sa stáva cesto nadýchanejšie.
  6. Chutí famózne! Krásne voňavý s chrumkavou kôrkou, nadýchanou a vláčnou striedkou vo vnútri. Taký býva domáci kváskový chlebík. Každý, kto ho vyskúšal, tvrdí, že iný už nechce.

Z kvásku upečiete a uvaríte veľmi veľa rôznych vecí: nielen kváskový chlieb, ale aj kváskové rožky, žemličky, kváskové koláče, vianočku, buchty, či makovky, na slano, na sladko, kváskový lepkový alebo aj bezlepkový chlieb. Vždy podľa chute, nálady a domácej požiadavky.

Pozrite sa, aké dobroty sa dajú s kváskom pripraviť:

PRI KÚPE KNIHY cez www.extradarcek.sk získate NAVIAC AJ TIETO 3 BONUSY:

1. BONUS: zľavový kupón na nákup ošatky v hodnote 2 EUR pre nákup ošatiek v eshope www.extradarcek.sk
1. BONUS: zľavový kupón na nákup ošatky v hodnote 2 EUR
2. BONUS: zľavový kupón na kurz kváskovania s autorkou knihy v hodnote 5 EUR
2. BONUS: zľavový kupón na kurz kváskovania s autorkou knihy v hodnote 5 EUR
3. BONUS: video návod “Ako založiť kvások”
4. BONUS: video návod “Ako založiť kvások”
(Tieto bonusy získate ku kúpe knihy len cez Extradarcek.sk alebo Kvaskovanie.sk. V kníhkupectvách nie.)
YTU1YjBl
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod


Zadajte Váš e-mail: